Soós Pékség tevékenysége

Agrár és élelmiszergazdaság

Bemutatás

1969-ben az Alsó utcai Pluhár pékségben kezdte vállalkozását bérlőként Soós József. A Felső utcában lévő Steicinger pékség 1975. évi megvásárlásáig a bérelt pékségben folyt a munka. Ezekben az időkben kenyér, kifli és hétvégén kalács készült.
1990-től, az ifjú Soós József befejezve tanulmányait sütőipari technikusként kezdett dolgozni édesapjával. Az új gépeknek, kemencéknek köszönhetően 50 - 60 féle termékkel látták el Érd és a környező települések lakóit.
1993-tól sütőipari gépek forgalmazásával és pékségek tervezésével bővült a vállalkozás.
1997-ban a mintabolttal együtt elindult a cukrászati termelés és 2000-ben Ercsiben is megnyílt a mintabolt és a cukrászda.
A cukrászat beindítását követően 2005-ben Szervánszky László soltvadkerti mester cukrásztól sajátította el a fagylalt készítés fortélyait ifjú Soós József.
Az alapanyagok nagy részét a környéken szerzik be, több tonna gyümölcsöt dolgoznak fel a készítményekhez.
2002-től a jelenlegi mintaboltban, átlag napi 1500 vásárló válogathat a 200 féle pékáruból a különböző meleg szendvicsekből, az 50 féle cukrász termékből és a saját főzésű kézműves fagyikból.


Indoklás

A Soós Pékség ifjú Soós Józsefnek és feleségének, az 51 alkalmazottnak köszönhetően az érdi családoknak nem csupán a kulturált vásárlást teszi lehetővé a boltban: a hangulatos kávézóval, szabad Wifi eléréssel és a gyerekek részére kialakított játszóhellyel, ugráló várral kedvenc találkozóhelye barátoknak, ismerősöknek.

Rendszeresen támogatják Az Érd Körbe rendezvényt, a Habitációs központot, a rászorulókat évi 250 csomaggal segítik. A jótékonysági halászléhez biztosítják a kenyeret.

A vendéglátás minősége egyedi: Kávézó, büfé, játszótér, fagyizó egyaránt elfér – kicsiny helyen is. A belépőket egy igényes, szemrevaló mini múzeum fogadja.

Kézműves termékeket állítanak elő, nagy részét saját recept alapján. Amennyire lehetséges, szem előtt tartják, hogy magyar alapanyagból készüljenek a termékek.

Tagjai a Magyar Pékszövetségnek.


Értékőr: Kotroczóné Klopfer Teréz

Érdikum - Technológia: EUSAN Kft.