Beszámoló az Érdi Hungarikum Klub első összejöveteléről

2013.június 20-án, csütörtökön 30 érdeklődő jelent meg a volt II. Lajos Általános Iskolában, hogy meghallgassa a Tiszakécskéről idelátogató Polyák Albertet, aki a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájának munkatársa, közművelődési és felnőttképzési szakértő. Az előadó részletesen ismertette a törvényi hátterét a mozgalomnak és széleskörű tapasztalataival megtöltötte élettel azt.
 
A Helyi érték Bizottság tagjai közül dr. Szerényi Gábor és Hudák Mihály tudott eljönni. Dr Kubassek János sajnos nem tudott jelen lenni.
 
Az előadás után tizenöten maradtunk, hogy megalapítsuk a Klubot. Elnöknek Brunczvik Attilát, jegyzőnek Brunczvikné Máté Ildikót választotta az alapító tagság.
 
Az alapvető szervezeti és működési formákat illetve az ez évi programot is sikerült megbeszélnünk, s még ötletek gyűjtésére is maradt a lelkesedésünkből.

Az Érdi Hungarikum Klub tagjaiként – többek között - vállaljuk:
  • Szerepet vállalunk a magyar nemzeti értékek és hungarikumok megőrzésében és védelmezésében.
  • Személyes példát mutatva részt veszünk a nemzeti értékek összegyűjtésében, dokumentálásában.
  • Aktív szerepet vállalunk a helyi és megyei értéktárak létrehozásában, értékekkel történő feltöltésében.
  • Feladataink elvégzése során együttműködünk a települési, megyei önkormányzatok képviselőivel, az ezen a területen tevékenykedő civil szervezetekkel.
  • Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a helyi értékek ismerete a köztudat részévé váljon, a helyi közösségek tagjai megismerhessék azokat.
  • Figyelmet fordítunk arra, hogy a helyi közösségek által kiválasztott értékek, a közösségek tagjai által is megfelelő elismerésben részesüljenek.
  • Hívjuk és várjuk az Érdi Hungarikum Klubba mindazok jelentkezését, akik egyetértenek ezekkel a célkitűzésekkel és szeretnének egy közösség keretein belül mindezek megvalósulásáért tenni.

 
Következő összejövetelünk tervezett időpontja: 2013. augusztus 22. 18 óra.
 
Várunk Mindenkit a Szepes Gyula Művelődési Központba!
 
Érd, 2013. június 24.
 
Szeretettel: Brunczvikné M. Ildikó

Érdikum - Technológia: EUSAN Kft.