Érd Körbe kerékpáros felvonulás

egészség és életmód

Bemutatás

Az "Érd Körbe" Érden és környékén, sőt messzebb földön ismertté vált, az Érd Körbe Egyesület által szervezett városi, családi kerékpáros rendezvény, felvonulás.
 
Az Érd Körbe Egyesület 2012-ben alakult meg Érd környéki kerékpárosok összefogásával. Alapító tagjai többsége az 1999-ben alakult kerékpáros civil szervezettel, a Tekergő Egyesülettel az elmúlt évtizedben több ezer embert mozgattak meg különböző programjaikon. Fő céljuk a kerékpározás, a szabadidő hasznos eltöltésének népszerűsítése. Ennek érdekében az Egyesület folyamatos lobbi tevékenységet folytat Érd és térsége közlekedési rendszerének kerékpárosbaráttá tételéért. Az elmúlt években egyre sikeresebb, egyre nagyobb tömegeket megmozgató rendezvénye az Érd Körbe városkerülő kerékpáros felvonulás. A rendezvény célja elsősorban a kerékpározás népszerűsítése, a szervezet ezen keresztül hívja fel a figyelmet a kerékpározás fontosságára, előnyeire, szépségeire. Évente kétszer, a tavaszi Föld Napja és az őszi Autómentes Nap időpontjaihoz igazítva került megrendezésre.
 
Eseményeik között a szervező Érd Körbe Egyesület tagjai ismertető és érdekvédő tevékenységet folytatnak a városi fórumokon Érd kerékpárosbarát fejlesztését célozva, a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtése érdekében.
 
Az Érd Körbe Egyesület tevékenységének és az általuk szervezett, koordinált rendezvények társadalmi hasznosságát kiemelten az a helyi közösségeket megmozgató, közösségért végzett munkában együttműködés jelenti, ami ennyi éven keresztül bizonyította vonzerejét.
 
A szervezésben támogatóként vagy partnerként rendszeresen résztvevő érdi szervezetek:
 
„Ága-Boga” Nagycsaládosok Érdi Egyesülete, Érd MJV Közterület Felügyelete, Érdi Rendőrkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, Érdi Motoros Egyesület, Érd és Térsége Víziközmű Kft., Érdi Városi Polgárőr Egyesület, Magyar Kerékpárosklub Érd és Környéke Területi Szervezete, Magyar Vöröskereszt Érdi Tagszervezete, Sólyom Bike Team Egyesület, továbbá helyi vállalkozások, melyek jellemzően természetbeni, ritkábban anyagi támogatásukkal évről-évre sokat tesznek hozzá a rendezvény sikeréhez. Az évről-évre rendszeresen résztvevő érdi szervezeteken kívül minden évben több kisebb-nagyobb egyesület, tánc és zenekar, magánszemély ajánlotta fel műsorával a program kibővítését, színesítését. Melyekből mindazokat befogadta a szervező, az évek alatt több tucatot, amelyek a programba illeszthetők voltak.
 
Az Érd Körbe Egyesület által 2016-ban alapított Bringabarát Érdért díj eddigi díjazottjai:
 
2016 Csengeri Attila
 
2017 Sólyom Lajos (posztumusz)
 
2018 Süle Zsolt
 
2019 Németh Zsolt
 
Az Érd Körbe Egyesület az Érd Körbe felvonulás céljának megfelelően, ami „a környezetkímélő alternatív közlekedési módok népszerűsítése, figyelemfelhívás a lakóutak forgalomcsillapításért, az érdi utak kerékpározhatóvá tételéért.” további társadalmi célú tevékenységeket is végez, mint a városi és országos közlekedési szemléletformáló kampányokban részvétel, valamint közreműködés a város közlekedési és kerékpáros turizmust érintő fejlesztéseiben.
 
Ilyen együttműködés keretében készült 2008-ban az érdi Kerékpáros Koncepció.
 
Érd MJV befektetési portfólioja bevezetését az Érd Körbe vidám résztvevőiről készült fényképpel illusztrálták 2012-ben.
 
Továbbá 2016-ban közreműködtünk Érd Kerékpárforgalmi Hálózati Terve elkészítésében.


Érd MJV Befektetési Portfolio 2012


 
Sok családnak, gyereknek okozott örömet, maradandó élményt az Érd Körbe évről évre!
 
Kattintson az alábbi képre a gépgaléria megtekintéséhez!Az Érd Körbe a mozgásról, kerékpározhatóságról, városunk élhetőségéről szól. A youtube-on sok felvétel található, íme néhány ízelítő:
 
Érd Körbe 2008. 04. 27. Bringatv.hu
 
Érd Körbe 2009. szeptember 20.
 
Érd Körbe 20100425 by BDster
 
Érd Körbe 2014
 
ÉRD KÖRBE hangulatok ▪ 2016 ősz
 
XXX. Érd Körbe Anyák napi Érd Körbe 2018
 


Értékőr: Süle Zsolt

Érdikum - Technológia: EUSAN Kft.