A Bonton Tánc Sport Egyesület tevékenysége

Sport
Bemutatás

26 évvel ezelőtt alakult meg Érden a Bonton táncklub, 21 éve egyesületi formában, 14 éve közhasznú szervezetként bejegyezve működnek. Fő tevékenységeik a táncoktatás, képzés, készségszint fejlesztés, valamint kulturális rendezvények szervezése és lebonyolítása.
A tánckultúra emelését diplomás táncpedagógusok irányítják, az oktatás, képzés, képességfejlesztés tudásszintekre bontott csoportokban folyik gyermek, junior, ifjúsági, valamint felnőtt korosztály részére.
Folyamatosan támogatják a szerény anyagi hátterű családokat, a nagycsaládosokat, tandíjkedvezménnyel.
Tanítványaik rengeteg fellépésen (évente kb. 20), köztük több jótékonysági rendezvényen, nemzetközi, valamint országos és térségi versenyen szerepelnek és érnek el kimagasló teljesítményeket (nemzetközi arany és ezüst minősítés, Országos Bajnokság, Hobbi táncverseny arany, ezüst és bronzérmek, stb.)

2015 – évben már tizedik alkalommal szervezi meg egyesületük a Tánc Világnapja Érd elnevezésű rendezvényt.
A képzés, oktatás és minden tevékenységük az alábbi értékek mentén történik generációk óta töretlenül, szakképzett, emberközpontú oktatókkal:
1. Egymásért az egymás ellen helyett
2. Összefogás a versengés helyett
3. Barátok az ellenfelek helyett
4. Örömteli sportélmény a teljesítési kényszer helyett

Indoklás


A Bonton Tánc Sport Egyesület Érd város kulturális és szabadidősport életének aktív résztvevőjeként, szervezőjeként meghatározó szerepet tölt be.
 
Hitvallásuk: „A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki, és méltó arra, hogy a zenéhez és költészethez hasonló szerepet töltsön be.

Értékőr: Benkóczy Márta

Érdikum - Technológia: EUSAN Kft.