MAGYAROK ÉRDI VÁSÁRA

Agrár- és élelmiszergazdaság

Bemutatás

A Magyarok Vásárát országszerte a Magyarok Szövetsége indította el. Ebből a kezdeményezésből jött létre 2009-ben a Magyarok Érdi Vására, néhány lelkes érdi civil önkéntes munkájából. Az évkörhöz igazodva évi 4 alkalommal kerül megrendezésre a vásár.
 
A kézműveseket, termelőket, kisiparosokat felvonultató találkozó hamar kulturális rendezvénnyé fejlődött. Ahol a magyar hagyomány és kultúra jelenik meg a kézművesek portékáiban, a fellépők előadásaiban, a népi gyermek játszóudvar játékaiban és kézműves foglalkoztatóban.
 
A meghívott fellépők között amatőr és profi együttesek, népzenészek, néptáncosok, érdi,- és Érd környéki iskolák, óvodák művészeti csoportjai kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.

A vásár fontos célja, hogy a gyermekekkel együtt kilátogató családok kellemesen és hasznosan tölthessék el idejüket, ismeretet szerezve a magyar játék hagyományból. Ezért került kialakításra a vásár területén népi játszóudvar, kézműves foglalkoztatóval és ügyességi játékokkal.
 
A rendezvény egyre növekvő érdeklődésnek és népszerűségnek örvend mind a kézművesek, a fellépők, mind a lakosság körében.
 
A városvezetés is értékközvetítőnek ítélte a kezdeményezést. Kezdetektől fogva támogatta, majd 2013-ban városi rendezvénnyé nyilvánította a Magyarok Érdi Vásárát.Indoklás

A vásárt hagyományteremtő szándékkal rendezzük. Célunk a hazai termelők, kézművesek, kisiparosok és vásárlók közvetlen kapcsolatának kiépítése és életben tartása. A régi idők vásári hagyományának felélesztése. A minőségi magyar termékek becsületének visszaállítása. A magyar kézműves hagyomány és népi kultúra újjáéledésének elősegítése.


Értékőr: Brunczvikné Máté Ildikó

Érdikum - Technológia: EUSAN Kft.