Monda és valóság Érd TV sorozata

Bemutatás

A 10 részes dokumentumfilm-sorozat, melynek készítői Gárdosné Beke Zita szerkesztő-riporter és Bárány Dániel operatőr-vágó, Érd történetét mutatja be az őskortól napjainkig.
 
Érd Magyarország legrégebben lakott helységei közé tartozik, így a település rendkívül gazdag történelemmel rendelkezik, amelynek feldolgozására és bemutatására számos kísérlet történt. Ezen elsősorban nyomtatásban megszületett kiváló és alapos tanulmányok, munkák mellett a Monda és valóság határán címmel készült a város történetét feldolgozó és bemutató filmsorozat kétségtelenül újszerű alkotás ezedig ugyanis még nem készült ilyen jellegű alkotás.
 
Az film jól alkalmazkodik a tudományos ismeretterjesztés XXI. századi követelményeihez, és megőriz a város történetével kapcsolatban számos egyre inkább feledésbe merülő momentumot. Ahogy a filmsorozat címéből is kiderül, a település múltjának bemutatásakor megjelenik a város eredetéhez és történetéhez köthető, egyre inkább feledésbe kerülő gazdag mondavilág is. Emellett látható és hallható az események történészi ismertetése, kiegészítése, amely így teszi tudományosan megalapozottá a munkát.

Indoklás

A sorozat egyedülálló Érd városában, hasonló munka még nem született. A felvételek megörökítenek számos épített és természeti értéket az utókor számára.
 
A műsorsorozat lejátszási listája az érdmost.hu oldalán elérhető itt.


Értékőr: Fekete Zoltán

Érdikum - Technológia: EUSAN Kft.